P-System

 

P-System liittäminen - Suunnittelun vapautta - Asennuksen helppoutta

 
               
Clamex P liitoksin toteutettu koottava/purettava hyllykkö, Tekijä: Vifian, Schwarzenburg, Sveitsi

Ei liimausta - Ei ruuveja - Helppo kasata ja purkaa - Toimii kaikissa kulmissa

Työstöt tehdään Lamello Zeta P2 liitoskoneella - tai CNC-työstökoneella

Videot P-System liittämisestä:


P-System liittämisen edut:

  1. Muotolukitus


Liitoskappale kiinnittyy muodon avulla profiiliuraan. Pitää liitoksen lujasti kiinni myös hieman heikommissa levymateriaaleissa.

 

3. Monipuolinen


P-System liitoskappaleilla voi liittää monipuolisesti eri kulmissa. Liitosura on aina kohtisuorassa liitospintaan nähden.

 

5. Sivusuunnan pelivara

Koska liitoskappaleita ei kiinnitetä ruuveilla, niitä voidaan liikuttaa urassa työntämällä n. +/- 1 mm. Näin saadaan työkappaleet kohdistettua helposti ja tarkasti toisiinsa kokoamisvaiheessa.

 

7. Nopea asennus

Liitoskappale voidaan työntää uraan käsin, ilman työkaluja ja liitos lukitaan poratusta reiästä 4 mm kuusioavaimella - yksinkertaista ja helppoa

  2. Käsin asennettava liitoskappale


Liitoskappale asetetaan uraan käsin. Ei tarvita liimaa tai ruuveja. Kun liimaa ei käytetä säästytään kuivumisen odotukselta.

 

4. Purettavissa ilman kulumista


Liitoskappaleet voidaan poistaa urasta ilman että materiaali väsyy tai kuluu. Tästä on hyötyä, kun tehdään esim. pintakäsittely osissa.

 

6. Pieni jyrsintäsyvyys, alk 10mm

Pieni jyrsintäsyvyvyys. Liitokset onnistuvat jopa 12 mm materiaalilla. Menetelmä onkin parhaimmillaan levykalusteissa, mutta liitoskappalevalikoima suo laajan käyttöalueen.

 

8. Pysyy paikallaan

Liitoskappale pysyy urassa pienten kitkakohoumien avulla. Näin kappaleet pysyvät paikoillaan myös kuljetuksissa, eivätkä putoa pois omia aikojaan.

 


P-System on monipuolinen liitosmenetelmä, joka avaa aivan uusia mahdollisuuksia arkkitehdeille, suunnittelijoille ja keksijöille kalusteiden ja rakenteiden tekemisessä.

Menetelmässä liitos lukittuu profiiliuran ja liitoskappaleen avulla ilman ruuveja tai liimaa. Liitoskappale voidaan työntää uraan käsin, ilman työkaluja ja liitos suljetaan 4 mm kuusioavaimella - yksinkertaista ja helppoa.

Suuret kalusteet voidaan kuljettaa osissa ja kasata asennuspaikalla. Yhtä helppoa on myös liitoksen purkaminen. Avataan liitos kuusioavaimella ja osat on irrotettavissa.

P-System liittämisen työstöt voidaan tehdä Lamello Zeta P2-koneella tai CNC-koneella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Katso lisätietoja ja videoita valmistajan sivuilta: Lamello.com ->

P-System liitoskappaleet ->

P-Systemillä toteutettuja töitä ->.

Lamello Zeta P2 ->

Palaa sivulle P-System liitosmenetelmä ->